SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

"Hey Joe" ... (26 versions)

>> Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Για σήμερα το "Hey Joe" ...
είναι ένα αμερικανικό λαϊκό τραγούδι από τη δεκαετία του 1960 που έχει γίνει rock πρότυπο και έχει εκτελεστεί από μια πληθώρα μουσικών σε διαφορετικά στυλ εν σχέσει με την πρώτη εκτέλεση .
Το "Hey Joe,Where You Gonna Go? " όπως δίνεται μερικές φορές ο τίτλος αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που βρίσκεται στο τρέξιμο και σχεδιάζει να διαφύγει στο Μεξικό μετά τη δολοφονία της γυναίκας του.

Η πρώτη γνωστή εμπορική ηχογράφηση του τραγουδιού στα τέλη 1965 από το γκαράζ-γκρουπ, "The Leaves" ο οποίοι είχαν και την πρώτη έκδοση σε single του τραγουδιού με την εκ νέου εγγραφή το 1966.


Η πιο γνωστή εκδοχή είναι των Jimi Hendrix Experience (1966) σημειώνοντας, το ντεμπούτο single τους.

Παρά τους ισχυρισμούς ορισμένων ότι είναι παραδοσιακό τραγούδι, συχνά αποδίδεται στην πένα του αμερικανικού μουσικού Dino Valenti (αλλά τα πνευματικά δικαιώματα στις ΗΠΑ το 1962 καταχωρήθηκαν στον Billy Roberts). Υπάρχει ο ισχυρισμός του Roberts οτι εκχωρησε τα δικαιώματα για το τραγούδι στον φίλο του Valenti (ενώ ο Valenti ήταν στη φυλακή), προκειμένου να έχει κάποιο εισόδημα μετά την απελευθέρωση. Ποιός να ξέρει τελικά?

Πολλές είναι οι μετά το 1966 διασκευές του από πολύ γνωστά συγκροτήματα όπως:
Marmalade, Deep Purple (στο πρώτο τους άλμπουμ Shades of Deep Purple το 1968), Frank Zappa, Patti Smith, Sonic Youth, Red Hot Chili Peppers (2006), Cher, Nick Cave and the Bad Seeds, Roy Buchanan (1992), Joni Mitchell .... κλπ.
Ακούστε μερικές απο αυτές και εκ των προτέρων λέμε ότι δεν είναι όλες πετυχημένες ...
Αξίζει να προσέξετε ... την αργή εκτέλεση του Tim Rose, την reggae των Black Uhuru, τον Buckwheat zydeco και την καταπληκτική του Otis Taylor με μπάντζο. (κλίκ) & (κλίκ)

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή