SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Honeymoon Song - Αν Θυμηθείς τ'ονειρό μου (22 ver)

>> Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αμέσως μόλις γκρίνιαξα στο προηγούμενο άρθρο για την μη συμμετοχή σας και το παθητικό νταουνλοουντ, ήρθε ένα CD από την Κομοτηνή με πολλά, πολλά τραγούδια (!) διασκευασμένα στο ύφος ακριβώς που ακολουθεί το μπλόκ ...
(οπότε παίρνω πίσω την γκρίνια αλλά, με μιά συμμετοχή δεν σώζεται η κατάσταση...)
Τέλος Πάντων ... Πάντως Χρυσόστομε σε ευχαριστώ..!
Και επειδή μετά από κάποιες συνεχόμενες ροκ - τζάζ διασκευές οι φίλοι του ελληνικού τραγουδιού άρχισαν να μουρμουράνε ιδού μιά σφήνα με ελληνικό καλό τραγούδι σε πολλές εκδοχές.

The
Honeymoon
(ισπανικά : Luna de Miel) είναι μία ταινία από τον βρετανό σκηνοθέτη - συγγραφέα Michael Powell που κυκλοφόρησε το 1959.
(στην Αμερική κυκλοφόρησε με τίτλο The Lovers of Teruel).

Η ταινία είναι κάτι σαν οδοιπορικό γύρω από την Ισπανία με χορευτικά ιντερλούδια και μπαλέτα, κυρίως βασισμένα στο θέμα του τραγουδιού Honeymoon Song με τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην ταινία το θέμα ερμηνεύεται από τον Ιταλό Μαρίνο Μαρίνι και το κουαρτέτο του, αλλά στη συνέχεια ηχογραφείται από πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Beatles.

(Οι Beatles ηχογράφησαν το θέμα αργότερα το 1962 για το Live Show "Pop Go The Beatles" για το BBC radiο). Οι αγγλικοί στίχοι είναι του William Sansom.
Ισως η πιό γνωστή instrumental εκτέλεση είναι του "Manuel and The Music of the Mountains" και η πιό γνωστή ερμηνεία είναι της Mary Hopkins.

Στα ελληνικά τους στίχους έγραψε ο Νίκος Γκάτσος και πρώτη εκτέλεση από τη Γιοβάνα.

"Στην αγκαλιά μου κι απόψε σαν άστρο κοιμήσου
δεν απομένει στον κόσμο ελπίδα καμιά
τώρα που η νύχτα κεντά με φιλιά το κορμί σου
μέτρα τον πόνο κι άσε με μόνο στην ερημιά

Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου
σε περιμένω να 'ρθεις
μ' ένα τραγούδι του δρόμου να ρθεις όνειρό μου
το καλοκαίρι που λάμπει τ' αστέρι με φως να ντυθείς."
Άλλες ερμηνείες από: Μαίρη Λίντα, Δημήτρη Ψαριανό, Ελένη Δήμου & Νταλάρα (Ντουέτο), Παριο, Γιώργο Δημητριάδη και άλλοι.
Πάρτε νά'χετε (κλίκ)

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή